Kategorie

Dostawa

DostawaKoszt dostawy - 17 zł

Koszt dostawy za pobraniem - 21 zł

Zamówienie na terenie Centrum Szczecina powyżej 100 zł dostawa  GRATIS

Teren Szczecina poza lokalizacją w centrum lub zamówienie poniżej 100 zl dostawa - 5zł

Przy zamówieniu powyżej 600 zł dostawa GRATIS
 

Dane firmowe

Intercafe Sp. z o o
Al.Wojska Polskiego 7/4
SZCZECIN
Regon 321296383
Nip 8522599980
tel: 506 025 788
biuro@ekawy24.pl
SZCZECIN

Czat z konsultantem

Nasz blog o kawie

Rodzaje kaw - warto wiedzieć

Arabica Etiopia Sidamo jej ziarno wygląda niezbyt atrakcyjnie, smak ma jednak znakomity, korzenno-czekoladowy. Nie jest ostry ani intensywny, głęboki, mocny aromat, lekka kwaskowaty. Rośnie w stanie dzikim w naturalnym środowisku.

Arabica Etiopia Djimahs, specyficzny, bogaty smak z akcentami winnymi i owocowymi. Malo atrakcyjny wygląd, lecz niepowtarzalny aromat. Rośnie dziko na wys. 1200 m. n.p.m.

Arabica Excelso Kolumbia uchodzi za najlepsza kawę kolumbijska i ma tez najwyższą cenę, łagodny bardzo naturalny i delikatny smak lekko kwaskowy oraz wspaniały aromat, jej smak często bywa określany słowem "jedwabisty" należy ona bowiem do najbardziej zrównoważonych, nadających się do picia o rożnych porach dnia.

Arabica Kolumbia Supremo Mocna i dojrzała, łagodnie kwaskowa z nieznacznym akcentem orzechowym, bardzo wysokiej jakości. Uprawiana na dużej wysokości.

Arabica Brazylijska Minas o łagodnym i delikatnym smaku, pozbawiona goryczki, o niskiej kwaskowatości i czekoladowym posmaku.

Arabica Brazylia Santos wysokiej jakości ziarno uprawiane w rejon w rejonie Sao Paolo. Bardzo orzeźwiająca, lekko gorzkawa. Doskonały zamiennik dla kaw mieszanych.

Gwatemala Antiqua dojrzewa na znacznych wysokościach. Jej pikantny i wyrafinowany oraz zrównoważony smak zaspokoją najwybredniejsze gusta koneserów, ma naturalny korzenny posmak i dużą zawartość kofeiny.

Arabica Hawajska bardzo wysokiej jakości o intensywnym smaku z wyraźnym orzechowym akcentem. Daje mocny napar o wspaniałym aromacie.

Jamajka Blue Montain najdroższą kawa na świecie, doskonale zrównoważoną z akcentami owocowymi i kwaskowatość. Daje intensywny i mocny aromat, jej smak odznacza się niezwykłą trwałością. Kawa dla koneserów.

Arabica Honduras dobra jakościowo kawa - wysoka kwaskowatość, o łagodnym smaku. Zalecana do mieszanek średniej mocy.

Arabica Kostaryka Tarazzu najwyżej ceniona kawa kostarykańska, o czym decyduje jej lekki i czysty smak z nuta orzechowa oraz cudowny aromat, dość orzeźwiająca i mocna.

Arabica Kubańska o czystym smaku i średniej mocy, z niska kwaskowatość i dymnym posmakiem. Dobrej jakości.

Arabica Meksykańska Maragogipe o specjalnym sorcie ziarna, Daje subtelny, apetyczny, dojrzały i głęboki smak. Uprawiana w sposób naturalny. Nazywana również Elephant.

Arabica Nikaragua Superiorma dobra kwaskowatość i naturalny koniakowi posmak, silnie aromatyczna o średniej mocy. Łagodna w smaku, zalecana do kawy espresso, świetna na śniadanie.

Arabica Nowa Gwinea (Sigri Sifodet)o zrównoważonym smaku i dużej mocy. Lekko syropowata o znakomitej kwaskowatości.

Dobra do espresso i mieszanek Arabica Tanzania AA ostry i wyrazisty smak o łagodnej kwaskowatości ze wspaniałym aromatem. Należy do najlepszych na świecie.

Arabica Kenia AB jedna z najlepszych kaw na świecie o wyrazistym smaku. Ma znakomity aromat i owocowe akcenty smakowe, bardzo pobudzająca i orzeźwiająca. Uprawiana na wys. 1500-2100 m. n.p.m.

Arabica Zambia AA bardzo dobrej jakości, w smaku przypomina kawę kenijska, lecz jest trochę od niej lżejsza. Zalecana do espresso i mieszanek.

Arabica Peruwiańska o zrównoważonym smaku, niezbyt dużej mocy, dobra do mieszanek, ceniona za właściwą kwaskowatość.

Arabica Indie Plantation A winny, delikatny i pikantny posmak. Po zaparzeniu gęsta i ciężka, mocna o dość dużej zawartości kofeiny.

Indie Monsoon Malabar AA jedna z niewielu kaw, która poddawana jest procesowi "monsunowania", co nadaje jej wspaniały smak, o dużej zaw. kofeiny, doskonała popołudniowa kawa.

India Robusta Cherry AB duża zawartość kofeiny, gorzkawo-cierpki posmak, mała kwaskowatość o bardzo specyficznym smaku.

Robusta Indonezyjska bardzo mocna o dużej zawartości kofeiny, małej kwaskowatości i dużej gęstości Robusta Wietnamska duża zawartość kofeiny, zrównoważony smak i średnia kwaskowatość. Kawa średniej klasy, nadaje się do mieszanek.

Robusta Uganda równikowy klimat tego kraju zadecydował o przewadze upraw odmiany robusta. Charakteryzują się one pełnym, bogatym smakiem, b. dobra kwaskowatość oraz równowaga. Kawa o b. dużej zawartości kofeiny.

Arabica Kolumbia Mischung bogaty, doskonale zrównoważony smak, bywa z akcentem orzechowym, o średniej kwaskowatości, bardzo dobrze zrównoważona. Nie zawiera kofeiny

Nowości

Hurtownia kawy